Naschoolse activiteiten

Koor van Mees Kees

Kinderkoor op Maartensschool op dinsdag
voor basisschoolleeftijd vanaf groep 3 t/m groep 8

We zingen leuke, swingende, grappige, gezellige, mooie, goeie, gave en bijzondere liedjes.
Kom een keer meedoen en als het je bevalt blijf je het hele jaar meezingen.

Dinsdag 15.30 – 16.15 uur in de Maartensschool
Gitaarles van 16.15 – 19.00 uur

Schaken
DENKEN EN DOEN : SCHAKEN IS LEUK EN HOORT ERBIJ !

Het schaakspel is wellicht het oudste spel ter wereld. De oervorm gaat tot wel duizenden jaren terug. De huidige westerse vorm van het schaakspel is in de 15e eeuw in Frankrijk ontwikkeld. Tegenwoordig is het een denksport die steeds populairder wordt op basisscholen maar ook bij andere sportverenigingen. Zo werden er onlangs bij het WK-hockey diverse schaakactiviteiten en een schaakse-minar georganiseerd. De afspraak tussen de schaak- en hockeybonden werd gemaakt om verder te gaan samenwerken. Denken en Doen gaan samen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. En dit niet zonder reden !

Schaken heeft, blijkt uit nationaal en internationaal onderzoek, een gunstige invloed op de prestaties bij reken- en taalvaardigheden. Daarnaast leert het kind beslissingen en eigen verantwoordelijkheid nemen, patronen herkennen, analyseren, vooruitdenken/plannen, onder tijdsdruk beslissingen nemen. Het is tevens bevorderlijk voor het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht, een positief zelfbeeld en van persoonlijke eigenschappen als geduld, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen.

Vaardigheden en eigenschappen die ook in hun verdere leven van pas komen en waar deze mooie sport een bijdrage aan kan leveren. Maar het is bovenal een heel leuke activiteit die jong en oud kan beoefenen. Je kunt het altijd en overal spelen . En op elk gewenst niveau. Het is tevens een waardevolle aanvulling op de doe-sporten zoals hockey, tennis, voetbal, basketbal, tafeltennis.

Om uw zoon en/of dochter kennis te laten maken met deze prachtige denksport , wordt een schaakcursus aangeboden. Deze schaakcursus is speciaal voor beginners opgezet en duurt 12 weken. Meedoen kan vanaf groep 4 op de dinsdag- , donderdag- , of vrijdagmiddag van 15.30 uur – 16.30 uur .

Er kunnen maximaal 12 kinderen per groep deelnemen. Bij de samenstelling van de groepen wordt rekening gehouden met leeftijd en eventuele ervaring. Les data volgen z.s.m. na aanmelding.

De kosten bedragen € 75,00 (12 lesweken, inclusief te behouden schoolschaakset) en dienen bij de 1e les betaald te worden.

U kunt zich opgeven bij Ike Tjin A Lien via mailadres itjinalien@yahoo.com Graag vermelden in welke groep uw kind zit en de leeftijd.

Wie ben ik ?
Ik heet Ike en ik schaak sinds mijn 8e jaar en speel momenteel bij
Schaken
schaakvereniging Voorburg . Daarnaast speel ik regelmatig mee in toernooien en kampioenschappen. De opgedane kennis en ervaring wil ik graag overbrengen aan de jongere generatie. Ik maak gebruik van de na-tionaal en internationaal erkende stappenmethode.